5+1 tipp, hogy újra jófej legyél

hogy újra jófej legyél

Szeptember, december, január: a legstresszesebb hónapjaink. Épp, hogy vége van a nyárnak, helyreállt az idegrendszered a szeptemberi iskolakezdéstől, már-már kezd egyre gyorsabban és gyorsabban feléd kúszni az év vége, a tél. Hogy finoman fogalmazzunk, nem a legkönnyebb hónapjaink. A nap is kevesebbet süt, a Balcsi is hideg. Ahogy december 20-a környékén, mint egy megfáradt hosszútávfutó esel át azon a képzeletbeli célszalagon, felvéve egyik napról a másikra a karácsonyi sztenderd bejglievés, semmittevés ritmusát, csak kapkodod a fejed. Talán legszívesebben megspóroltad volna magadnak a szokásos ünnepi stresszt is. Íme pár tipp, hogy újra jófej legyél!

Vajon tetszik-e majd neki az ajándék? Kapok-e majd abban a színben, méretben, formában amilyet kinéztem? Itt a december közepe és még nem tartok sehol… Ugye?

Lehet, hogy észre sem veszed, mennyire befásultál az év végére. Biztosan úgy viselkedtél, ahogy kellett volna? Nem reagáltad túl azt a helyzetet? Nos valószínűleg sosem tudod meg, de tehetsz ellene.

karácsonyi stressz

Most állj meg egy pillanatra! Nincs nagy baj, mindannyian ebben a cipőben járunk. De arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne a stresszről szóljon az év legszebb időszaka. Az érzelmek, amiket az ünnepek felkorbácsolnak, időzített bombaként robbannak a képünkbe, mint egy rózsaszín szalaggal átkötött szuvenír ajándék. 2019, 2020, 2021 Bummm.

De TE, most állni fogod a sarat!

Azt kérdezed hogyan? Egyszerű.

Tudatosan figyelni fogsz rá mostantól, hogy, még ha néha, egy-egy röpke fél órára is, de kitedd a lábad az egyre gyorsabban forgó mókuskerekedből. Egy kicsit más szemszögből is megvizsgáld furcsa vesszőfutásod. Mutatunk neked pár egyszerű praktikát, könnyed gyakorlatot, amivel elűzheted a stresszt, tehetsz néhány lépést a kiegyensúlyozott éned felé. Majd az apró sikerek motiválnak, energiával töltenek fel. Hogy újra jófej legyél!

Pont erre volt szükséged!? Tudom.

Íme 5 tipp, hogy újra jófej legyél:

1. Nincs értelme annak a napnak, amibe nem fér bele legalább fél óra könyvolvasás, hát ezt TE sem hagyhatod ki. Az olvasás bizonyítottan 68%-kal csökkenti rövid idő alatt a stressz szintedet.

2. Az erdő hatalmas energiákat rejt! Tégy egy rövid sétát, akár hazafelé a parkban is! Szívd magadba a friss levegőt, élvezd a csendet, pár percre figyeld meg a természet ünnepi készülődését!

3. Légzés, légzés, légzés. Hallottál már az USA haditengerészete által alkalmazott technikáról? A Navy Seal-ek az úgynevezett doboztechnikával kezelik a „kemény” helyzeteket. Milyen jól jönne neked is néha, a sorban állva a boltban, a plazában például. Próbáld ki, erről már írtunk nemrég: Fogadjunk, hogy erre sincs időd.

4. Kellenek az apró célok, sikerek. Nem vagy te egy kicsit befelé forduló újabban? Próbaként kezdeményezz beszélgetést ma egy idegennel, nézzük mit vált ki a dolog! Utána jutalmazd magad a nyitottságodért! Tudod mivel… 😉

5. Tanuld meg a köszönöm, barát, szeretem szavak valamelyikét, legalább 5 nyelven. Ezek az én szavaim: mik, vinur, van, lagun, heval. Jó mi? 😊

Persze, persze kifogás mindig akad

Tudom, tudom, nincs neked erre időd, ilyen dolgokkal te nem foglalkozol, amikor határidőkkel dolgozol, felelősséggel tartozol és még feladatlistákat is írsz. Tudom persze. Lehet, hogy még nem jutottál el arra a szintre, hogy az önfejlesztés felé fordulj. Az is lehet, hogy úgy gondolod, nélküled nem működnek a dolgok, ezáltal nem mered kiengedni az irányítást a kezedből, hogy kicsit magaddal is foglalkozz. De egy apró játékot végezz el magadban! Képzeld azt, hogy már 1 év eltelt és visszagondolsz erre az időszakra. Mire szeretnél visszaemlékezni, mire emlékeznél szívesen? És most próbáld felidézni a tavalyi év karácsonyát? A válasz benned van, a kérdés, hogy elégedett vagy-e vele.

Ha tetszenek írásaink, érdekel a wellness és a fürdőkultúra, lapozz bele a 2020-ban megjelent Wellazine magazinunkba!

A Wellazine olvasóival közös bennünk, hogy szeretjük a lazító gondolatokat, az olvasást és a fürdőzést is rituáléként űzzük, a pihenés számunkra maga a színtiszta művészet. Wellazine magazinunk 2020-as lapszámában többek között belső érdekes praktikákkal, egészségmegőrzéssel és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Lapozz bele:

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz, nézz rá a Wellazine magazinra!

És szerintem ezek is tetszeni fognak: