7 szuper látnivaló, ha Zalakaroson jársz

Rengeteg a zalakarosi látnivaló. Élménypark, állatsimogató, Kőszikla szurdok és számtalan élmény vár, ha Zalakarosra látogatsz. Két fürdőzés között tartalmas programokat kínál a környék.

Zalakarosi kilátó 1.6 km-re a fürdőtől

Látnivaló Zalakaros

A zalakarosi Erdész kilátó a város tüdejének számító erdő borította domboldalon, Balatonmerenye irányában a fürdőtől 1.6 km-re található. A kilátó 17,5 méteres kilátómagasságából jó időben látható a Kis-Balaton és a környék, a jellegzetes zalai táj. A parkerdőben található sétautak kiváló lehetőséget biztosítanak számunkra a fürdőzés utáni aktív levezetésre. A kilátó lábánál található Kilátó borozó családias hangulatban, jellemző és nagyon ízletes zalai ételekkel várja a látványban megrészegült túrázókat. 

Zalakaros Kilátó borozó
Kilátó borozó

Bővebb információ: zalakaros.hu/kilato

Zobori Élménypark, Zalaszabar (12 km)

Zobori élménypark
Zobori hullámvasút

Az Zobori Élményparkban könnyedén belefeledkezhetünk az izgalmas játékok nyújtotta élmények dömpingjébe. Egy kitűnő zalakarosi látnivaló. A park kültéri és beltéri programokkal, játékelemekkel is szórakoztatja a nagyérdeműt, így nem fordulhat elő, hogy egy kis eső, futó zápor esetleg félbeszakítja az izgalmas programot. Beltéren a következő elemek közül választhatunk: csúszdapark, VR játékok, Ability park és ökoház, szabaduló szoba, 4xd mozi és játszóház ovisoknak. Jó idő esetén a szabadban hófánk, hullámvasút, csónakcsúszda, kötélpálya, óriáshinta, vizes játszótér, száraz csúszda, vízi dodzsem és a hurrikán becenevű pörgő-forgó játékot próbálhatjuk ki.

Zobori
Kötélpálya

Bővebb információ: zobori.hu

Állatsimogató, Balatonmagyaród (14 km)

Fenyvespuszta
Sétakocsikázás a Kis-Balatonhoz

Ha szereted az állatokat, (ki ne szeretné) a balatonmagyaródi állatsimogató kitűnő választás a szabadidő szabadidejének eltöltéséhez. A parkban találkozhatunk malaccal, szamárral, kecskével, bivallyal, báránnyal, szárnyasokkal és még sok-sok állattal. A simogatáson túl a szervezők különleges programokkal is szórakoztatják a vendégeket, sétakocsikázással, pónilovaglással, „csacsi ölelgetéssel”, íjászattal és malac etetéssel várják a kicsiket és nagyokat egy jó zalai programra két fürdőzés között. Márciustól novemberig látogatható, figyeljünk a nyitva tartásra!

Állatsimogató
Nyuszi simogatás

Bővebb információ: fenyvespuszta.hu

Kis-Balaton ház (15 km) 

Kis-Balaton
Milleniumi emlékmű

Ha Kis-Balaton, akkor Téli berek és Tüskevár. Ifjúkorunk két legmeghatározóbb olvasmánya, mellyel kicsit mindannyian a berekben élhettünk Matula bácsi szárnyai alatt, még ha csak képzeletben is. A Kis-Balaton ház interaktív kikapcsolódást kínál látogatóinak, sokat megtudhatunk a mocsarak élővilágáról, történetéről, néprajzi sajátosságairól. A természeti kincsek mellett sírhelyeket, templom romokat, régészeti kiállításokat is megismerhetünk. Ráadásként a Makovecz Imre által tervezett Milleniumi emlékművet is megcsodálhatjuk,.

Bővebb információk: itt.

Kőszikla szurdok (22 km)

Kőszikla szurdok Nagybakónak
Kőszikla szurdok

Nagybakónak 22 km-re található Zalakarostól, itt található, a helyiek által csak kiciklaknak hívott kőszikla szurdok, mely egy homokkőbe és márgába ékelődő természeti képződmény, fantasztikus látványt nyújt az ide látogató bátor túrázóknak. A szurdokot elhagyva mesebeli környezetben, a források völgyében találjuk magunkat, mely kiváló alkalmat nyújt pihenésre és piknikezésre is.

Mindig igyekezzünk az időjárásnak megfelelően készülni a túrára és előtte tájékozódjunk! Esős időben NE induljunk el, veszélyes lehet!

Bővebb információ: itt.

Csiga-túra tanösvény

Zalakaros Csiga-túra tanösvény
Csiga-túra tanösvény

Ha úgy érzed lassítanál, szükséged lenne némi relax élményre, feltétlenül próbáld ki a Zalakarosi parkerdőben található Csiga-túra tanösvényt! Az 1152 m hosszú túrautat járva megismerkedhetünk az erdő fontosságával, védelmi szerepével, sőt a hangos táblákon az egyes madárfajok énekét is meghallgathatjuk. Hamisíthatatlan zalakarosi látnivaló.

Bővebb információ: itt.

Nagykanizsai kilátó és csónakázó tó (17 km

Nagykanizsa kilátó és csónakázó tó
Nagykanizsa kilátó

A környék látványossága, az ország második legmagasabb kilátója, mely egykor még egy működő olajfúró toronyként funkcionált valahol Bázakerettyén, igazi kuriózuma a térségnek. Teljes magassága 48 méter, az alsó kilátószint 28 méteren, a felső 43 méteren található.  

Figyelem! A kilátóban egyidejűleg 50 fő tartózkodhat. Amennyiben a kilátóban tartózkodók száma eléri az 50 főt, a beléptető rendszer nem enged be újabb látogatót, akkor sem, ha érvényes jegye van, csak ha újra 50 fő alá csökken a létszám. Kérjük, hogy a belépőjegy megvásárlásakor vegye figyelembe a zárás időpontját és a bent tartózkodók számát.

A belépőjegy ára: 500 Ft/fő (áfával), mely a jegyautomatán látható címletekkel készpénzzel, illetve PayPass-os bankkártyával váltható meg.

Bővebb információ: itt.

Szeretnél még több különleges dolgot megtudni a Zalakarosi fürdőről? Íme 7 érdekesség, amit még a bennfentesek sem ismernek mind. Gyere el Zalakarosra (Belépőjegy árak) és próbáld ki a gyógyvíz jótékony hatását, vagy látogasd meg a környék nevezetességeit!

Megjelent a legújabb Wellazine magazin!

Egy magazin azoknak, akik szeretik a lazító gondolatokat, akik az olvasást és a fürdőzést rituáléként űzik és akiknek a pihenés maga a színtiszta művészet. Wellazine, a lazítás eleganciája – őszi lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Lapozz bele:

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz vásárolj magadnak egy lapszámot: Wellazine magazin 2020 ŐSZ | 1250 Ft

És szerintem ezek is tetszeni fognak: