A Gellért kedvező belépőjegy árakkal nyit a magyar fürdőzőközönség felé

Nemcsak biztonságosabb, – és a külföldi turisták sajnálatos távolmaradásának köszönhetően – szellősebb, de szeptemberi, újranyitási árleszállításának köszönhetően olcsóbb is lett a Szt. Gellért Gyógyfürdő. Belépőjegy árai a tavaszi árszínvonalhoz képest 2100 és 2400 Ft-al csökkentek.

A szekrényes belépő hétköznap 3900 Ft, hétvégén 4500 Ft-ba kerül. A kabinhasználat ára 1000 Ft. Érdemes Zsigmondy kártyát vásárolni (5000 Ft), hiszen a kártyabirtokosok jelentős kedvezménnyel juthatnak be a fürdőbe hétköznap és hétvégén is, 2900 Ft-ért. A Gellértben a hullámmedence kivételével minden fürdőelem üzemel, azonban a gyógyfürdő a továbbiakban nem biztosít NEAK által támogatott gyógykezeléseket.

Bizony a budapesti turizmus finoman szólva sem éli a legszebb napjait, maximum tartaléklángon ég.

A fürdők sorra vezetnek be szigorúbb és szigorúbb intézkedéseket a fürdőzők védelmére, melyek valós biztonságérzetet nyújthatnak a látogatóknak. Lázmérés a kapuban, online jegyvásárlás, a személyzet maszkhasználata, a fertőtlenítési rend szigorítása, a termálvíz kiképzése, fertőtlenítése; kötelező maszkhasználat az öltözőig, kötelező papucshasználat, a felületek folyamatos fertőtlenítése mind-mind azért van, hogy a fürdőzést a legnagyobb biztonságban élvezhessük még ezekben az időkben is. (A 1,5 m-es távolság betartása így szezonon kívül sajnos nem kerül nagy erőfeszítésünkbe.)

Biztonságossá tehető tehát a fürdőzés, ha odafigyelünk a szabályokra. És most mondhatni történelmi lehetőségünk van rá, hogy újra a magyar kultúra szerves részévé váljon a termálfürdőzés, itt a fővárosban is. Visszagondolva az évtizedekkel ezelőtti pezsgő fürdőéletre, amikor igazi közösségek, klubok alakultak a termálfürdők körül, generációk szórakoztak, lazítottak, gyógyultak együtt a legnagyobb harmóniában szinte nosztalgikus érzés foghat el mindnyájunkat.

Fedezzük fel újra kedvelt közösségeinket, szórakozzunk, lazuljunk, gyógyuljunk ismét együtt Európa legszebb fürdőiben, a budapesti gyógyfürdőkben!

Megjelent a legújabb Wellazine magazin!

Egy magazin azoknak, akik szeretik a lazító gondolatokat, akik az olvasást és a fürdőzést rituáléként űzik és akiknek a pihenés maga a színtiszta művészet. Wellazine, a lazítás eleganciája – őszi lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Lapozz bele:

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz vásárolj magadnak egy lapszámot: Wellazine magazin 2020 ŐSZ | 1250 Ft

És szerintem ez is tetszene:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.