beerSpa

Nézzük mit is jelent, mire való a beerSpa.

beerSpa

Egy beerSpaban a 36 fokos termálvízbe egy kancsónyi sör alapanyagot, malátát, komlót, élesztőt öntenek, mely kiváló bőr regeneráló hatása mellett, sörszag helyett finom gyógynövény illatot is áraszt. Mindeközben a kád mellett elhelyezett sörcsapból magad csapolhatod a hűsítő nedűt, annyit, amennyi csak jólesik! A sörözés közben meglepetés falatkákkal is szórakoztatják a résztvevőket. Egy kúra időtartama nagyjából 45 perc. Minden résztvevő után újratöltik a kádat, így mindenki friss fürdőt vehet.

A sörkészítés hagyománya nagyjából az ókorig nyúlik vissza. Már az ősi Egyiptomban felfedezték bőrre gyakorolt kedvező hatását. A sörfőzés hagyományai pedig egészen a középkorig vezethetők vissza Európában, azóta készítik ugyanis a sört víz, maláta, komló és élesztő felhasználásával.

A komló egy csodagyógynövény, nyugtató, regeneráló, fertőtlenítő hatásai révén a sörfürdő egyik leghatásosabb alapanyaga. Általában sokkal nagyobb koncentrációban kerül a fürdővízbe, mint ahogy az a sörben megtalálható.

A mérsékelt sörfogyasztás, (ez nagyjából 4 dl-t jelent naponta), jelentősen csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát, felmérések szerint akár 40%-al is. A mérsékelt (!) fogyasztás a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának csökkentésében is segítséget nyújt, kutatások szerint emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint, ezáltal jó hatással van a vérkeringésre.

A sör másik meghatározó adalékáról, az árpáról tudni kell, hogy rendkívül jó hatással van az anyagcserére, felgyorsítja azt. Könnyen emészthető, erősen vízhajtó és székletlazító hatású. Ezen kívül erősíti a szívet, a májat, az idegrendszert, tisztítja a vért. Gyomorrontás és légzőszervi gyulladások, asztma, hörghurut esetén is bátran fogyaszthatjuk.

BeerSpa, mindenki egészségére

Összességében elmondható, hogy a tudatos, felelős hozzáállás emeli a beerSpa hatásfokát, ahogy a normál mérsékelt sörfogyasztás is napi 4 deciliterig jótékony hatással vigyáz szervezetünkre. Nem érdemes tehát a kezelést egyfajta “tejben-vajban fürdőzésként” felfogni. Sokkal inkább a tudományos érvekre hagyatkozva az utasítások betartásával élvezhetjük ki maximálisan a felkínált pillanatot.

BeerSpaval találkozhatunk a budapesti Széchenyi Gyógyfürdőben, ahol 6 darab 2 személyes, ezerliteres dézsa áll a sörfürdő vendégeinek rendelkezésére.

Közép-Európában már több éves hagyomány van a sörfürdőnek, Ausztria, Németország, Csehország élen jár a BeerSpa elterjesztésében.

A sörfogyasztás már nem csak férfi felségterület, a beerSpa kifejezetten kiegyenlíti a nemek arányát, egyrészt társaságban a legjobb alkalmazni, másrészt a sörfürdő jótékony hatásai a bőrre, szervezetre; a hölgyeknek is megfogalmazott és keresett igénye.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: