Body wrapping

Nézzük mit is jelent, mire való a body wrapping.

Body wrapping

A testtekercselés során a pácienst egyfajta speciális kompressziós fóliába tekerik, előtte vérbőséget okozó krémmel kenik be, ezzel is fokozva a body wrapping áldásos hatásait. A kezelés kitűnő zsírégető és méregtelenítő hatású gyógyterápia.

A testtekercselés leghasznosabb hatásait számba véve talán a méregtelenítés és a bőr, a pórusok tisztítását lehet kiemelni. Az izzadás hatására súlyt veszítünk, ezért akár komolyabb fogyás teljesítményt is várhatunk, de ezek kezdetben inkább átmeneti eredmények lesznek. Nagyszerű a narancsbőr kezelésében. Tőzeggel, iszappal vagy agyaggal kombinálva pedig kifejezetten hatásos bőr és kötőszövet tápláló.

A kezelés során a bőrt leradírozzák, majd felviszik az iszapot, agyagot, tőzeget ezután következik a testtekercselés, melynek során a felmelegített bandázsba, vagy termál takaróba tekerik a kezelt testrészt, vagy az egész testet. Ezt fél, egy órán keresztül hagyják, közben kellemesen relaxálhatsz, pihenhetsz. A legtöbb szalonban fény és aroma terápiával, gyertyafénnyel, kellemes nyugtató zenével egészítik ki a body wrappinget. A tekercselést követően krémmel kennek be, hogy a bőröd még bársonyosabb legyen. Sok esetben a kezelést megelőzően és a végén is megmérik a testsúlyt, hogy az izzadás által leadott folyadék súlyát mérni tudják.

A testtekercselés a hideg meleg hatásokra épül, mely alatt a testhőmérséklet emelésével elindul a természetes hűtő reakció, az izzadás. Méreganyagok távoznak a szervezetből, a pórusok megnyílnak, plusz még a hőleadás természetes súlyvesztéssel is jár.

A testtekercselés fajtái

A body wrapping a kezelés céljától függően a legkülönfélébb technikákkal alkalmazható. Iszapos, tőzeges, agyagos testtekercselés mellet a cellulit, algás-moszatos, gyógynövényes, parafinos, csokoládés, olajos változata is létezik.

Természetesen otthon is könnyen végezhető a testtekercselés, arra mindenképpen figyeljünk, hogy a normál környezetben alkalmazott krémek a hő hatására nem biztos, hogy ugyanúgy viselkednek. A body wrappingre alkalmazott kozmetikumokat először mindig teszteljük le a bőrünkön külön, elkerülve az esetleges heves allergiás reakciókat.

A body wrapping sem mindenkinek ajánlott, ha a következő panaszaid vannak, inkább válassz más wellness csomagot: szív és érrendszeri problémák, klausztrofóbia, pikkelysömör, diabétesz.

A testtekercselés a legtöbb szalonban 5-15 ezer forintba kerül és nagyjából egy órát vesz igénybe.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: