Bükfürdő – van, amiből sosem elég

Bükfürdő

Bükfürdő – A nemzetközi viszonylatban is egyedülálló oldott ásványianyagtartalmú gyógyvízre épített fürdőkomplexum, 5 ezer négyzetméter vízfelülettel, minden igényt kielégítő szaunavilággal, wellness centrummal és fejlett gyógyászati részleggel várja a gyógyulni, lazítani, szórakozni vágyó fürdővendégeket. 

Azt azonban még Bükfürdő esetében is meg kell állapítanunk, hogy egy dologból mindenképpen hiány van itt. Ez pedig az idő. Az idő, amit eltöltünk Bükön egy-egy wellness pihenés alkalmával. Valahogy mindig hiányzik az a +2-3 nap, ami még kellet volna, hogy mindent kipróbáljunk, felfedezzünk, megkóstoljunk, megtapasztaljunk. Bizony, Bükfürdő nem egy futó kaland, inkább egy élethossznyi kapcsolat, aminek minden perce tartalmas; felmelegít, meggyógyít, és kedvességével körül is ölel. Persze, ha engedjük neki…

Bükfürdő az ország egyik legismertebb fürdője

A fürdő könnyen megközelíthető a 84-es főútról. 14 hektáros, lombos-fás, parkos elrendezése kiváló pihenési, lazítási lehetőséget biztosít a család apraja-nagyja számára. A tavaszi, nyári, őszi hónapokban, igazi pezsgő életet varázsol a „jó idő” erre a kis Vas megyei településre, ami ilyenkor a harmónia és a jókedv otthona. De itt még akár egy szürke februári hétköznap is tartogat meglepetéseket, amikor persze más arcát mutatja a Bükfürdő Termál & Spa. Csupán ízlés kérdése, hogy ki, melyiket szereti jobban.

A négy kútból feltörő, csodatévő bükfürdői gyógyvizek az alkáli-hidrogénkarbonátos osztályba tartoznak, magas kalcium, magnézium és fluor tartalommal. A 15000 mg/l oldott ásványi anyag tartalom még nemzetközi viszonylatban is egyedülállónak számít. A vízben található kalcium és fluor a csontokat erősíti, a magnézium táplálja az izmokat. A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő, míg a szén-dioxid a vérkeringést javítja.

Bükfürdő

Mozgásszervi betegségekre, azok szinte minden fajtájára kiváló gyógyító hatással van. Meszesedés, porckopás, lumbágó, ízületi gyulladás, köszvény, ortopédiai problémák és műtétek utáni rehabilitáció esetén javallott igazán. Emellett a gyógyvíz ivókúrára is alkalmazható: gyomorpanaszokra, fekélyre, emésztési problémákra alkalmazzák sikerrel. A termálvíz gyógyerejét kúraszerű alkalmazással fejti ki a leghatékonyabban. 1-2-3 hetes kúrát ajánlanak a szakemberek, de persze már egy-egy fürdővételezés után is észrevehetünk magunkon pozitív változásokat.

Mire elég 1-2 nap?

Vajon mire elég pár alkalom a fürdőben?

Semmire és mindenre. Ahhoz, hogy a gyógyvízzel kezelt problémánk gyógyításában látható eredményeket érjünk el, minimum 1-2-3 hetes fürdőkúrát kell vennünk. Azt is évente 2-szer 3-szor.  Viszont, már akár egy-két alkalmas fürdővételezés után is észrevételezhetünk magunkon pozitív változásokat a kezdő állapotunkhoz képest. A 18-19. század fürdővételezései során a 3 hetes tartózkodás sokkal természetesebbnek számított, mint manapság, de ez mondhatni törvényszerű felgyorsult világunkban. Nem beszélve arról, hogy a víz felhasználásának célja is bővült.

Pár alkalom „csak” arra elég, hogy a meleg termálvíz ellazítsa az izomkötegeket, a porcokat, az ízületeket terhelés nélkül a víz felhajtóerejére támaszkodva átmozgassuk. A gyógyvíz nyomelemekkel tölti fel testünket, melyek bőrünkön, kis részben a nyálkahártyánkon keresztül szívódnak fel szervezetünkben, de egy-két alkalom arra, hogy ezek az ásványi anyagok ki tudják fejteni gyógyító hatásukat szintén nagyon kevés.

Van amiből sosem elég

Pont ebbe a hibába estem itt tartózkodásom alatt én is. Jelesül, hogy nem töltöttem el elég időt itt, a Bükfürdő Termál & Spa-ban. Egy térdficamból adódó regeneráció 5. hetén csobbantam a csodatévő bükfürdői gyógyvízbe és már másnap érezhetően könnyebben tudtam sétálni, lépcsőzni.

Ilyenkor mindig eszembe jut a termálvíz csodálatos gyógyereje, egy történet, amit szintén egy vas megyei termálfürdőben éltem meg. A már pár hete ott tartózkodó fürdővendég örvendezett a szemem láttára, hogy végre le tud guggolni, ami tekintve, hogy a szimpla járás is gondot okozott az érkezésekor, tényleg csodaszámba ment. Gondoltam, valahogy így érezhették magukat azok, akik az egykori Magyarország területén található Pöstyén fürdőjében, a sikeres fürdőhelyi kezelésnek köszönhetően eldobták a mankóikat. Megfelelő alapanyagot biztosítva a későbbi alapítású mankó múzeumnak. És így érzik magukat a Bükfürdő Termál & Spa törzsvendégei is.

Egy jól irányzott fürdőkúra bizony csodákra képes. Jelen esetben a célom nekem is a fájdalommentes guggolás volt. Sikerült.

Bükfürdő

A Bükfürdő Termál & Spa 34 medencével, 10 szaunával várja a vendégeit, a strand szabadtéri részén sportolásra, kikapcsolódásra használt eszközök armadája áll rendelkezésre: családi csúszdával, hagyma csúszdával, játszóterekkel, hullám és ugróöböllel, nyugágy parkkal, mászókákkal, sportpályákkal felszerelve.

Bükfürdő nem futó kaland

„Sajnos” azt kell, hogy mondjam esélyünk sincs arra, hogy 1-2 nap alatt meglássuk Bükfürdő igazi arcát, de nemhogy meglátni, mindent kipróbálni, sőt megnézni sem elég ez az idő. Most mondjam azt, hogy szerencsére? Mert persze szerencsére hát, mert Bükfürdő így jó, ahogy van.

Komplex, minden igényt kielégítő szolgáltatással, ahogy sokan, sokféle céllal jövünk ide, aminek a beteljesülését főként a csodatevő bükfürdői gyógyvizektől várjuk, ezt úgy vehetjük igénybe együtt, hogy mégsem zavarjuk egymás köreit. Ahogy a termál medencében ülve azon gondolkodtam, hogy vajon miért nincs külön neve ennek a feelingnek, amit csak itt érez Bükfürdőn az ember, a távolba nézős, bugyogtatós, gondtalan pillanatokkal kacérkodva.

Bükfürdő

Még egy tipp:

Hogy egy kis termálvizet löttyintve mindennapjaidra, pár izgalmas és lazító, virtuális utazással kibírd a következő fürdős élményig: kövesd Facebook oldalunkat!

Megjelent a legújabb Wellazine magazin!

Egy magazin azoknak, akik szeretik a lazító gondolatokat, akik az olvasást és a fürdőzést rituáléként űzik és akiknek a pihenés maga a színtiszta művészet. Wellazine, a lazítás eleganciája – őszi lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Lapozz bele:

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz vásárolj magadnak egy lapszámot: Wellazine magazin 2020 ŐSZ | 1250 Ft

És szerintem ezek is tetszeni fognak: