Float spa

Nézzük mit is jelent, mire való a float Spa.

Float Spa

float Spa egy speciális kagyló formájú, úgynevezett lebegőkabinban zajló wellness kezelés. A 35-36 celsius fokos vízben lebegő testet a vízhez előzetesen hozzáadott sóval tartják a felszínen, pihentető relaxációs fázisba helyezve a fürdővendéget. A float Spa nyugtató zenével, fénnyel és illatterápiával egészül ki. A komplex kezelés során az ingerek megvonásával agyunk THÉTA állapotba kapcsol, így tökéletes nyugalomban relaxálhatunk. A lebegés során a szervezet mentesül a gravitáció hatásai alól, ezáltal izomzatunk és ízületeink tehermentessé válnak és teljesen ellazulnak.

Rohanó életünk, a stresszes mindennapok mind, mind olyan a hétköznapjainkhoz szervesen kapcsolódó probléma, mellyel manapság komoly harcot vív több feltörekvő generáció is. Nem csoda, hogy szinte mindannyian keresnek is valamit, amivel ezeket a negatív hatásokat ellensúlyozva kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhetnek. Mindannyian érezzük, hogy a mókuskeréknek definiált élethelyzet, komoly negatív hatással van szervezetünkre.

1954-ben John C. Lilly amerikai neuro – pszichiáter végzett kutatásokat az agy és a tudat állapotát és reakcióit vizsgálva teljes ingermegvonás alatt. A legtöbb külső behatás kiszűrését, gravitáció, hangok, fények stb., egy speciális lebegő kabin megépítésével érte el. Melyben, mondhatni az anyai méh ősi állapotába helyezte vissza a pácienseket. A kutatás legértékesebb eredménye az a felismerés, hogyha agyunkat sikerül teljesen ingermentes környezetbe helyezni, az, az alvást megelőző, THÉTA állapotba kerül. Felismerve jótékony hatásait a lebegő kabin nyújtotta kezelést korlátozott környezeti inger terápiának nevezte el. A terápia hatásai hasonlítanak a relaxáció, meditáció, jóga által kifejtett reakcióra.

A lebegő kabin titka

A jellemzően szállodákban, fürdőkben kiállított float Spa kabinok meghatározó kagyló formájukról könnyedén felismerhetők. A 36 Celsius fokos magas koncentrációjú sós víz biztosítja a lebegést és ápolja, fertőtleníti, fiatalon tartja a bőrt. A víz, a kabin fejlett innovációs megoldásainak köszönhetően folyamatos hőmérsékletet biztosít a medence minden pontján. Szűrő és keringető berendezései révén folyamatosan keveri és tisztán tartja a sós koncentrációjú vizet. A float Spa külön fényterápiáról is gondoskodik, a 7 féle szín mindegyike más funkcióval segíti az ellazulást.

A float Spa nagy népszerűségnek örvend a tengerentúlon is. NFL csapatok, úszó és futó olimpiai bajnokok, híres színészek is használják nap mint nap.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: