Flothetta

Nézzük mi is az a flothetta.

Flothetta

A flothetta (úszó/lebegő) kollekció lényege, hogy az emberek mindenféle erőfeszítések nélkül tudjanak lebegni a víz felszínén. Ez nagyban segíti, hogy a gyógy-, és termálvizek jótékony hatásai minél jobban érvényesülhessenek, nem mellesleg a vízben történő relaxációt is egy teljesen új szintre emeli. A szett egy úszósapka formájú részből és több, a végtagokra húzható elemből áll.

Rohanó életünk, a stresszes mindennapok mind, mind olyan a hétköznapjainkhoz szervesen kapcsolódó probléma, mellyel manapság komoly harcot vív több feltörekvő generáció is. Nem csoda, hogy szinte mindannyian keresnek is valamit, amivel ezeket a negatív hatásokat ellensúlyozva kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhetnek. Mindannyian érezzük, hogy a mókuskeréknek definiált élethelyzet, komoly negatív hatással van szervezetünkre.

1954-ben John C. Lilly amerikai neuro – pszichiáter végzett kutatásokat az agy és a tudat állapotát és reakcióit vizsgálva teljes ingermegvonás alatt. A legtöbb külső behatást, gravitáció, hangok, fények stb., egy speciális lebegő kabin megépítésével érte el. Melyben, mondhatni az anyai méh ősi állapotába állította vissza a pácienseket. A kutatás legértékesebb eredménye az a felismerés, hogyha agyunkat sikerül teljesen inger mentes környezetbe helyezni, az, az alvást megelőző, THÉTA állapotba kerül.

A vízben lebegést felhasználva több wellness termék is igyekszik a közel ingermentes állapotot elérni a meditáció során. Gondoljunk csak a Float Spa kabinra, amely sós vízzel tartja fent a testet, így segítve az ellazulást. Vagy ott van például a lotus párna, ami a Flothettához hasonló funkcióval a testre erősíthető lebegő párna segítségével tartja a felszínen viselőjét.

A Flothetta sapkába és a térd úszókba sem kell levegőt pumpálni, hiszen különleges anyaga révén fennmarad a víz felszínén. A lebegő meditáció Izlandon nagy népszerűségnek örvend, nem csoda, hiszen az izlandi fürdőkultúra fejlettségéről már több ízben beszámoltunk mi is. A szett megvásárolható online, átszámítva nagyjából 31.000 Ft-ból, ami még nem tartalmazza a postaköltséget.

Lebegés terápia a függőleges helyzetben is hatékony

A lebegés terápiája megfigyelhető hazánk és a világ legnagyobb természetes, gyógyhatással rendelkező tavában, a Hévízi Tófürdőben is. A vízre tekintve szinte mindenhol színes vízi nudlikban himbálózó fürdőzőket vélhetünk felfedezni. A különbség annyi, hogy a hátizmok és a gerinc nyújtásában szerepet játszó lebegés függőleges irányú, de az ellazulás és a meditatív állapot ugyanúgy elérhető ebben a testhelyzetben is.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: