FÜRDŐS SZEMÉLYISÉGTESZT – CSAK 4 KÉRDÉS

TUDD MEG KI VAGY ÉS HOL KELLENE LAZÍTANOD ÉPPEN!

Válaszolj a kérdésekre, közben jegyezd meg a betűket!

1. A kedvenc weboldalad nyereményjátékán egy hét napos wellness pihenést nyertél. Hogy fogod eltölteni ezt a hetet?

E : Egy biztos, hogy a barátaimmal megyek. Szervezünk jó programokat, lazítunk, kirándulunk. Igazi csoportos wellness program lesz.

I : Legszívesebben egyedül, a párommal vagy a családdal mennék és csak pihennék, olvasnék, áztatnám magam a wellnessben.

2. A két leírás közül melyik illik rád jobban?

S : Számomra az a legfontosabb dolog, ami most történik, a jelenben. Realista vagyok és nagyon adok a részletekre.

N : A tények unalmasak. Szeretek álmodozni, és az intuícióimban jobban bízom, mint az információkban.

3. Nyereményed választható szálláslehetőséget tartalmaz 7 éjszakára. Két hotel kedvező ajánlata között dönthetsz. Mit teszel?

T : Minden rendelkezésre áll információt felkutatok, felvázolom a paramétereket pro és kontra. Ilyen esetben nagyon fontos mindent mérlegelni és alaposan átgondolni a döntést.

F : A megérzéseimre hallgatok, az alapján választok közülük, általában nem csinálok belőle nagy ügyet, amit a szívem sugall.

4. Két hét múlva itt az utazás időpontja. Hogyan készülsz?

J : Már jó előre megtervezek mindent: fürdőruha, szükséges kellékek, stb. Kiválasztom a wellness csomagokat. Jobb ha nem ér semmi meglepetésként.

P : Nem az a fontos, hogyan készülök, hanem az, hogy ott jól érezzem magam. Persze, előkészítem a dolgokat. A legjobb dolgok a spontaneitásból születnek.

NEKED MI JÖTT KI? KATTINTS A MEGFELELŐRE! TUDD MEG KI VAGY ÉS MELYIK FÜRDŐ ILLIK HOZZÁD!

ENTPINTPINTJENTJ
INFPENFPINFJENFJ
ISFPESFPISTPESTP
ISTJESTJISFJESFJ
 Pár szóban a személyiségtesztről

Az emberek belső tulajdonságok szerinti tipizálásának igénye nagyon régi, 20. századi története egyik, talán legfontosabb mérföldköve a Myres-Briggs pszichológiai típuselmélet. Az MBTI elnevezésű személyiségteszt alaptézise: introvertált/extrovertált, érzékelő/intuitív, érző/gondolkodó, megítélő/észlelő személyiségtípusok kombinációi alapján jellemzi a teszt kitöltőjét. A fenti személyiségteszt természetesen nem diagnózis értékű, az utazási szokások elemzésével és az adott válaszok alapján kielemzett személyiségjegyekkel operál, tippel.

Mi a hátránya az MBTI személyiségtesztnek
  • Mi is változunk, ahogy a személyiségtípusunk is. Előfordulhat, hogy pár hónappal később másik eredményre jutsz majd. Előfordulhat ilyen jellemzően mindig a négyes gyűjtőcsoporton belül.
  • A személyiségtípusunk meghatározása nem lesz pontos, ha a válaszainkra kivetítjük a vágyainkat és nem a jelenlegi állapotunkat adjuk meg. Ezért is fontos, hogy a teszt kérdéseire őszintén felelj, akkor is, ha az számodra nem szimpatikus.
  • Hajlamosak vagyunk a tesztek eredményét túlértékelni. Természetesen nincs 100%-ban introvertált, extrovertált, gondolkodó, érző stb. személyiség, ezek jellemző, billegő tulajdonságok.
Miért lehet hasznos számunkra mégis a személyiségtípus meghatározása
  • Az önmagunk megismerésére szánt energia mindig kifizetődő.
  • Az igazság keresése mindig egy alaptézissel kezdődik, így a teszt eredménye is egy vitaindító alapú információ lesz számodra, amit a belsőd ízlelgethet, átgondolhat, elbírálhat. Ettől fejlődni fogsz.
  • Helyén kell kezelnünk a dolgokat, nyilvánvaló, hogy mi határozzuk meg a cselekedeteinket, mi döntünk, mi választunk, mégis könnyedén tudunk azonosulni a személyiségtípusunk jellemzőivel. Ne feledjük, hogy a leghasznosabb utazása életünknek mindig a saját magunk megismerésére szánt erőfeszítés!

Az természetesen nem tagadható, hogy az utazás, kikapcsolódás iránti szeretetünk független a személyiségtípusoktól, mégis jelentős különbségek vannak abban, hogyan szeretünk utazni, milyen motivációval és főként milyen céllal.  Egyes típusok a rövid, kalandos utazásokat kedvelik, mások inkább a hosszú, elhúzódó, pihentető élményeket részesítik előnyben. Vannak akik az utazásban is a praktikát, tervezhetőséget, hatékonyságot keresik, mások a mesét, tartalmat, a romantikát minden kőben, minden szál virágban útjuk során.

A személyiségtípusok jellemzőinek figyelembevételével minden csoportnak ajánlható olyan utazás, olyan wellness szolgáltatás, amely a legjobban, leghatékonyabban egészíti ki személyiségüket, fejleszti kényelmi zónájukat. Az alábbiakban megtudhatod, hogy a belső iránytűd melyik irányba mutat a következő wellness utazásodhoz.

Források:

ITT olvashatsz többet az MBTI-ről. Wikipédia.

ITT olvashatsz többet a személyiségtípusokról. mbti-lelektanitipusok.hu

ITT olvashatsz többet a 16 személyiségtípusról. 16personalities.com