Immunerősítés gyógyvízzel

Wellazine ajánlat

Hol vannak már a nyári gyümölcsös reggelik, a délutáni napfürdőzés órái vagy a lazító nyáresték feltöltő hangulata? Bizony, egész testünk hiányolja a kényeztetést, amiből az év végéhez közeledve valljuk be, egyre kevesebb jut. Stresszből, szorongásból viszont, mintha annál is többet kapnánk mostanában. Immunrendszerünk ellenálló képessége a lemerülő nyomelem készleteknek köszönhetően folyamatosan csökken.

Pedig, mikor, ha nem most lenne a legnagyobb szükségünk az erős immunrendszerünkre! Nézzük, mit tehetünk pár egyszerű wellness terápia segítségével, hogy a téllel is feltöltött panelekkel szálljunk szembe. 

Az immunrendszerünk lelke a bélrendszerünkben található, a tápanyagok, nyomelemek felszívódásának helyszínét könnyedén tisztíthatjuk, karbantarthatjuk a megfelelő gyógyvíz kúrával, vízkúrával. A legjobb, ha ezzel kezdjük az immunerősítést.

Iható gyógyvizek a jó felszívódásért

A legtöbb esetben, ha egy termálfürdő vizéről beszélünk, általában külső, azaz fürdőzés célú  használatra gondolunk, pedig egyes esetekben a vizet ivókúrára is használhatjuk. Ilyen például a bükfürdői, balfi, hévízi, kehidai, igali gyógyvíz és a budapesti fürdőket említve a Lukács, Széchenyi és Rudas fürdők vizei. A Rudas fürdőben rögtön 3 iható gyógyvízforrás is található: az Attila, a Hungária és a Juventus.  

Mi több, vannak a fürdőkhöz tartozó kutakból feltörő palackozott, gyógyszertárban, országszerte kapható gyógyvizek: Salvus, Mira, Parádi, Hunyadi János, Ferenc József.

Ferenc József: alhasi problémák kezelésére, epehólyag-gyulladás utáni regenerációhoz, hashajtásra.

Salvus: gyomorégésre, puffadás, teltségérzet csökkentésére, savtúltengésre, bélhurutra.

Mira: epekőbetegség-, epehólyag gyulladás regenerációra, elhúzódó bélbetegségekre.

Parádi: gyomor-, bélbetegségekre.

Hunyadi János: hashajtó hatású, bélhurutra, bél és gyomor problémákra.

(Alkalmazásuk során mindig tartsuk be a palackon található használati útmutatót és konzultáljunk orvosunkkal is!)

Fürdőzéssel a jó immunrendszerért

Folytatva a sort, ha már az emésztésünkért, akár megelőzés, akár tüneteink kezelése céljából sikerült tennünk egy lépést, fordulhatunk is a másik hagyományos gyógyvíz felhasználási mód irányába, ami pedig nem más, mint a fürdőzés.   

A fürdőzés nyomelemekkel tölti fel a szervezetünket, melyek a bőrön felszívódva épülnek be a véráramba, kis mértékben a nyálkahártyán keresztül szívódnak fel a szervezetünkben. Nagy szükségünk van ezekre a nyomelemekre, melyeket étkezéssel, volumenben, csak nagyon speciális étrenddel érhetnénk el. A fürdőzés, a maga különleges, lazító módján a testet és a lelket is ápolja.

A gyógyvizeket általában a bennük jellemzően előforduló, meghatározó nyomelem alapján rendszerezzük, ez alapján lehet: földes-meszes, azaz kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, alkáli-hidrogénkarbonátos, jódos-brómos, kénes, sós, radonos, egyszerű hévíz, szénsavas, keserű, glaubersós gyógyvíz.

Szaunával a hatékony méregtelenítésért

A következő állomás a fürdőzés után, a szauna. Bizony, a szaunázás az egyik leghatékonyabb immunerősítő, amely a véráram és a keringés hatékonyságának növelésével segíti a szükséges tápanyagok és nyomelemek “célba jutását”. A szaunázással nemcsak megszabadulhatsz a testedben felhalmozódott méreganyagoktól, amik a fokozott izzadás során távoznak a szervezetedből. Ráadásként a bőrödet is csodálatos formában tartja, frissíti, tisztítja a pórusaidat. Kiváló értorna, amivel a szívedet és érrendszeredet erősítheted. Jótékony hatása még, hogy a mindennapokban könnyebbnek érzed magad, a belső energiáidat felkorbácsolja, sokkal ellenállóbb leszel a stressz okozta negatív folyamatokkal szemben is. Jó közérzetet biztosít, az alvásminőséget is javítja. Segíti az emésztést, a légzést.

Testünknek és így lelkünknek is szüksége van a feltöltődésre. A termálfürdő nyugtató közege hosszú hetekre elegendő belső energiával tölt fel. Kellőképpen lelassít, ellazít és oldja a stresszt. Bátran próbáljuk ki a wellness és a termálfürdők nyújtotta szolgáltatásokat most is!

Lapozz bele a legújabb Wellazine magazinba!

Egy magazin azoknak, akik szeretik a lazító gondolatokat, akik az olvasást és a fürdőzést rituáléként űzik és akiknek a pihenés maga a színtiszta művészet. Wellazine, a lazítás eleganciája – őszi lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz vásárolj magadnak egy lapszámot: Wellazine magazin 2020 ŐSZ

És szerintem ez is tetszene:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.