A Jacuzzik és a kedves rokon

Jacuzzi

Manapság a Jacuzzi neve összefonódott a minőséggel, az életstílussal. Találkozhatunk vele termálfürdőkben, wellness részlegeken, szállodákban, a Jacuzzik találmánya mára elengedhetetlen tartozéka a wellness iparnak.

Történetük egészen az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, amikor a 7 Jacuzzi testvér Olaszországból Kaliforniába érkezve tele tervekkel, az újvilág nyújtotta lehetőségek és álmok valóra váltására, megragadására rendezkedett be. Tehetségük révén már 1910-ben céget alapítottak, mely repülőgép alkatrészeket, főként propellereket gyártott. Később az első sikerek érkeztével a gyártott termékek köre is bővült.

Mindenfélével foglalkoztak, mezőgazdasági gépekkel, nagyteljesítményű szivattyúkkal, amik a mélyebb rétegekből is hatékonyan látták el vízzel Amerika sivatagosabb területeit. Az 1920-as évekre a cég nagy sikereket könyvelhetett el, míg a későbbi luxuscikk, státusszimbólum feltalálója ekkor még csak 10 éves volt.

Történt ugyanis, hogy a család egyik rokona, Kenneth Jacuzzi reumában szenvedett, és az orvos hidromasszázst javasolt a számára. Mivel a Jacuzzi fivérek repülőgép propellerek mellett szivattyúkban is otthonosan mozogtak, úgy gondolták legyártják a berendezést a kedves rokonnak.

A családból elsőként Roy látott fantáziát a kreált műszer tökéletesítésében és piacra dobásában. Az új találmány a „Roman bath”, azaz a Római fürdő nevet kapta, így került a polcokra 1956-ban.

Jacuzzi, Roman bath

A készülék az évek során több kihívással is szembenézett, elsősorban meg kellett oldani a levegőt befújó fúvókák optimalizálását: milyen szögben, a kezelt testrésztől milyen messze helyezkedjenek el, stb. …

Jacuzzi masszázs medence

Aztán ki kellett szűrni a zajterhelést, mely a szerkezet nyugtató, lazító élményét erőteljesen rontotta, és az állandó hőmérsékletről is gondoskodni kellett. A kórokozók miatt pedig megfelelő szűrő és fertőtlenítő berendezéssel látták el.

A Jacuzzi az 1970-es évekre összefonódott a gyártó nevével, mindenhol a világon így hívják az ekkor már nagyobb mérettel rendelkező, hidromasszázs medencét. Egyik szabadalom után jelentették be a másikat, és a Jacuzzi a 70-as évekre a jólét szimbólumává vált.

Szinte minden magára valamit is adó Wellness Hotel vagy termálfürdő kötelező kelléke a jacuzzi, azaz pezsgőfürdő medence. Egyéb wellness szolgáltatásokkal, mint például kneipp taposóval, iszapfürdővel, szaunával kiegészítve egy komplex egész testes feltöltődés érhető el vele, nagyszerű hatásfokkal.

***

Még egy tipp:

Hogy egy kis termálvizet löttyintve mindennapjaidra, pár izgalmas és lazító, virtuális utazással kibírd a következő fürdős élményig: kövesd Facebook oldalunkat!

Megjelent a legújabb Wellazine magazin!

Egy magazin azoknak, akik szeretik a lazító gondolatokat, akik az olvasást és a fürdőzést rituáléként űzik és akiknek a pihenés maga a színtiszta művészet. Wellazine, a lazítás eleganciája – őszi lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Lapozz bele:

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz vásárolj magadnak egy lapszámot: Wellazine magazin 2020 ŐSZ | 1250 Ft

És szerintem ezek is tetszeni fognak: