Calm – ALKALMAZÁS

A természet hangjai, nyugtató háttérképek, zenék, irányított meditációk, légzésgyakorlatok, ez a CALM. Lábmosó rovatunkban elsőként az Androidra és Iphonera is letölthető különleges app-al kezdjük a sort, mely célja, hogy segítséget nyújtson szorongás ellen, hozzájáruljon a jobb alváshoz és a boldogabb élethez.

Okos telefonok, tabletek rohanó életünk megkerülhetetlen kommunikációs eszközei. Kontroll nélkül használva, akár komoly stresszfaktorrá is válhatnak, egészségünkre is kiható negatív jellemzőikkel, funkcióikkal.

Milyen érdekes mégis, hogy a CALM multimédiás alkalmazásként pont a megnyugtatásban, illetve az elalvásban igyekszik segítséget nyújtani felhasználóinak. Rohanó mindennapjainkban szívesen álmodozunk nyaralásunk nyugtató friss emlékéről, a természet hangjairól, vizes élményeinkről. A CALM népszerűségének kulcsa talán pont a hasonló emlékek előhívásában rejlik. Ha már kezd elegünk lenni a mindennapokból, fülest be és hallgassunk madár csicsergést, vízcsobogást, irányított meditációt!        

 
Calm applikáció
 

Flothetta – Lábmosó ÚJDONSÁG

Bizony furcsán nézünk a „bukósisakban és térdvédőben” fürdőző, lebegő jövevényekre. És tényleg, elsőre egy másik bolygóról érkezett idegeneknek tűnnek. De azért valljuk be, mi is szívesen kipróbálnánk, milyen az édes semmittevés, lebegni a víz felszínén a Flothettával, Izland lazító újdonságával.

A Float két részből áll, egy fejre tökéletesen illeszkedő úszósapkából és a végtagokra erősíthető úszókból. Nem kell levegőt fújni egyikbe sem, hiszen különleges anyagának köszönhetően fent tartja viselőjét a vízfelszínen. A Flothetta segítségével a termálfürdős lazítás egy teljesen új szintre emelhető, relaxációs kezelésként akár színterápiával, akár nyugtató hanghatásokkal kombinálva igazi endorfinbombaként hat.

 
Flothetta
 

Hűsítő törölköző – Lábmosó ÚJDONSÁG

A fürdőben, különösen a nyári hónapokban hasznos, ha van nálunk egy hűsítő törölköző. (ice towel) Különleges anyagának, érdes felületének köszönhetően vízbe mártva, majd párszor kirázva akár egy órán át is kellemes hűs hőmérsékletet biztosít viselőjének.

Minden szabadtéri tevékenységhez ajánlott: kerékpározáshoz, futáshoz horgászathoz stb. Ha úgy érzed nem bírod tovább a meleg miatt, ne add fel, vizezd be, rázd ki és gyerünk tovább! Bátran vidd magaddal a termál medencébe is, könnyedén ellensúlyozza a termálvíz 38 fokos hőjét és a nyári meleget!

 
Hűsítő törölköző
 

Onsen – HAGYOMÁNY

Japán szent jelképéről és egyben legmagasabb hegyéről a Fujiról tartja a mondás, aki még sosem kapaszkodott fel a csúcsára, pont akkora bolond, mint aki már legalább két ízben járt rajta.

Nos, a japánok szívében már koránt sem ebbe a kategóriába tartozik – a koedukált és meztelen közösségi fürdőzések helyszíne -, az Onsen. Az ország számos pontján feltörő gyógyforrás, melyet, amolyan minél több, annál jobb alapon használnak nap, mint nap.

Egy japán számára a fürdőzés maga az ünnep. A legtöbben hetente 2-3 alkalommal is ellátogatnak az Onsenbe. Az igazi fanatikusok körében nem ritka, hogy egy nap több fürdőt is felkeresnek. Míg nekünk az európai termálfürdőkben látott gyakorlat alapján furcsának tűnhet, hogy a fürdést megelőző előfürdést teljes természetességgel és alapossággal végzi mindenki, a japánoknál még az otthon fürdőszobája is két részből áll: egy előtusoló részből és egy kádfürdőből. (A kiengedett fürdővizet sokszor az egész család használja.)

Mire figyeljünk egy japán fürdőben?

A fürdők szerelmeseinek igazi kuriózum Japánba látogatni, egy olyan nép fürdőkultúráját szemügyre venni, ahol eme csodálatos foglalatosságnak, semmittevésnek több évezredes hagyománya van. Igazi pure nature élményt nyújt az Onsen, melyben egy szál semmiben kémlelni a tájat már önmagában is, sokunknak a tökéletes harmóniát jelenti.

Mégis vannak írott és íratlan szabályok, szokások, amikre oda kell figyelnünk mielőtt belépünk az Onsenbe. Japánban a fürdők zöme koedukált, legtöbbjükben meztelenül fürdenek, férfiak és nők külön bejáraton is érkeznek. A szappanos előfürdés kötelező; hangoskodni, ugrálni nem szabad. A legkülönösebb előírás talán az, hogy a tetoválás mintától és mérettől függetlenül is tilos.

 
Onsen a meztelen közösség
 

Kleopátra fürdője – Lábmosó RECEPT

Kleopátra kétezer éves receptjét ma is a szépség elixírjeként tartják számon, fürdővizét egy-másfél liter szamártejjel (mai használatban bármilyen házitejjel), negyed csésze mézzel és illóolajokkal (ízlés szerint) felöntve használta nap, mint nap. A tej hidratálja rugalmassá teszi, a méz vitaminokkal és nyomelemekkel tölti fel a szöveteket, bőrét csodálatos formában tartja! Próbáld ki bátran!

 

Készítsd el Kleopátra fürdőjét otthon

Hozzávalók a fürdővízhez:

  1. 1-1,5 liter házi tehén- vagy kecsketej, helyettesíthető bolti tehéntejjel, avagy szója-, rizs-, netán zabtejjel is. (Kleopátra szamártejet használt).
  2. 1 dl méz (természetesen, ha többet teszünk bele, csak fokozzuk a hatást)
  3. Illóolajok és virágszirmok ízlés szerint (Kleopátra kedvencei között a jojoba olaj, rózsaolaj, pacsuliolaj, szantálfaolaj szerepelt.)
Kleopátra fürdője
 

Kövesd Facebook oldalunkat, vagy iratkozz fel a Wellazine Blogra (lásd a lap alján) , hogy egy kis termálvizet löttyintve mindennapjaidra, pár izgalmas virtuális utazással kibírd a következő fürdős élményig!

És szerintem ez is tetszene:

Termál etikett – NO SEX PLEASE!

olvastad már? Akkor csak lazíts! LAZÍTANI