Razul

Nézzük mit is jelent, mire való a razul.

Razul

razul óegyiptomi gyógyiszap kezelés. Különféle gyógyiszapokat helyeznek a kezelt testrészekre, melyet az akklimatizációs fázis során, egy gyógyfüves gőzhelyiségben – ez a razul – bemasszíroznak. Ezzel egyidejűleg a gyógynövények gőze gondoskodik az erőteljes átmelegítésről. A terápia a zuhanyzást követően pihenéssel fejeződik be. A razul-fürdő serkenti a vérkeringést és erősíti az immunrendszert.

A Razul különlegessége, hogy a gyógynövények és az iszapból kipárolgó anyagok a gőz segítségével még hatékonyabban szívódnak fel a bőrben. A gőz másik nagyszerű hatása, hogy átmelegíti a testet, ellazítja az izmokat. Az általa melegen tartott gyógyiszap kitűnő állapotban szolgálja az ízületek regenerációját, a testi-lelki felfrissülést. A kezelés javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, méregteleníti a testet, szépíti a bőrt és segíti az ellazulást.

A Razul élményét természetesen társaságban megosztva a legjobb átélni. A hagyományosan arab ihletésű tisztítókezelés, mely ötvözi a hő, a gőz és az iszap egészségjavító tulajdonságait egy teljesen pihentető és bőrkondicionáló terápia, szenzoros környezetben, pislogó fényekkel és aromás gőzökkel.

A Razul előnyeit figyelembe véve a legfontosabb az izzadás fiziológiájában keresendő, ami segíti a testet a mérgező anyagok kiszállításában, szabályozza a testhőmérsékletet és élénkíti legnagyobb szervünket, a bőrt.

Orvosi vizsgálatok azt mutatják, hogy a gyakori razul használat, az izmok relaxációja révén segíti a stressz, a feszültség enyhítését. A méreganyagok eltávolítása a nyitott pórusokon keresztül biztosítja a keringés zökkenőmentes működését. Ha a test izzad, egyben tisztul is belülről a nem kívánt méreganyagok és toxinok felszabadításával.

A legjobb eredmény elérése érdekében tekerd a tested egy tiszta törülközőbe és ülj vagy feküdj le. Finoman masszírozd a fájdalmas területeket és igyál sok vizet!

A teljes kezelési idő 45 perc.

Ebből 7 perc az illóolajok alkalmazása, 5 perc a beszívódási periódus, 20 perc a gőz, 3 perc átmenet a permetes esős periódus és végül 10 perc hűvös, párás esőzuhany. Utána kezdődik a relaxációs rész, amíg a testhőmérséklet és a pulzus normalizálódik.

A razult érdemes kiegészíteni egy teljes testes masszázzsal, majd egy szép csésze gyógyteával ráadásként a relaxációs társalgóban.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: