Reiki

Nézzük mit is jelent, mire való a reiki.

reiki

reiki japán eredetű terápia, melyben a gyengéd kézrátétel segítségével energetizálják a test különböző pontjait, így oldva a stresszt, aktiválva a test öngyógyító képességét.

A Reiki már a 1990-es évek előtt is ismert volt a természetes gyógymódok és a keleti filozófia kedvelői körében. Mégis, valahogy a 90-es évek hozta el az igazi áttörést, amikor is egyre több reiki klub indította el működését szerte a világon. Sokan ismerték meg és kezdték el gyakorolni a mindennapokban az életerő energiát átadását, és rendületlenül használják a mai napig is.

Mikao Usui japán szerzetes az ősi írások között talált egy természetes gyógymódot. A leirat, amely majdnem egyidős volt a buddhista feljegyzésekkel, az évszázadok során valahogy mégis feledésbe merült. A kézrátétellel életenergia átadásának módszere és annak felélesztése, Mikao Usui életművéhez tartozik. A legenda szerint a mester a Kiotó melletti Kurama-hegyen világosodott meg, ahol a 21 napos böjt és meditáció utolsó napján a reiki szimbólumainak megértése és a reiki használata során, kifogyhatatlan életerő energiára tett szert. Így fejlődött ki az Usui reiki, mely a később kialakuló irányzatok szülőatyja lett.

A reiki japán eredetű szó, annyit tesz, hogy isteni életenergia, de egyetemes életerőnek is fordítják. Nagy előnye, hogy a kezeléshez nincs szükség semmiféle anyagra, segédeszközre, a beavatott kézrátétellel akár önmagát is gyógyíthatja. A legérdekesebb talán az, hogy az energiát fogadó félnek nem is kell a közelben lennie. A szimbólumok és mantrák segítségével végezhető távgyógyítás, akár több száz kilométer távolságból is. Nem csak embereket, testrészeket, de házi kedvenceinket és az asztalra kerülő ételt, vagy a földbe kerülő palántát, magot is energetizálhatunk.

Ki használhatja az éltetőerő energiát?

A reiki hozzáférhető bárkinek, de hogy az életerő energia szabadon áramolhasson a testben egy beavatáson, tanfolyamon kell részt vennie a bátor jelentkezőnek. A behangolás során a mester a reiki szimbólumok segítségével megnyitja a szervezet csatornáit. Ez is egy energetizáló kezelés, csak egy egész életre szól. Ezek után már csak a gyakorlón múlik, hogy mennyire szélesíti ki ezt a csatornát, milyen gyakran használja az éltetőerő energia átadásának áldásos ajándékát.

Sikere az egyszerűségében, sokszínűségében rejlik és talán abban, hogy tényleg működik. A filozófia és a természetes gyógymódok iránt érdeklődő egyéneknek, már csak egy kis hit kell, hogy kipróbálják és használják is. A többi már a pozitív tapasztalatokon múlik, amiből láthatóan nincs hiány, gondolva az országban működő számtalan klub sikereire.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: