Súlyfürdő

Nézzük mit is jelent, mire való a súlyfürdő.

súlyfürdő

A súlyfürdő a víz alatti nyújtás technikája, mely segít helyreállítani a gerinccsigolyákat. Teszi mindezt a víz felhajtó erejére támaszkodva a szárazföldi nyújtás módszerénél kíméletesebben és hatékonyabban. Az eljárást dr. Moll Károly a Hévízi-tó fürdőorvosa vezette be, megfigyelése alapján a tóban csimpaszkodó derékfájós betegek hasonló ütemben gyógyultak, mint aktívabb (úszó) társaik. Valószínűleg már Hippokratész idejében is alkalmaztak húzásos módszert a gerinc betegségeinek kezelésére. Fájdalommentes, víz alatti alkalmazását dr. Moll Károly vezette be, mellyel évtizedekig sikeresen kezelte a gerinc bántalmait a meleg gyógyvízben ellazult testre rögzített, 3, 4, 5 kilogrammos súlyokkal.

A súlyfürdő alapja, hogy a gerinc csigolyáit eltávolítsa egymástól, a gerincoszlopot megnyújtsa, ezáltal az eredeti egészséges állapotot hozza létre a kezelés idejére. A gerinc probléma helyétől és típusától függően alkalmaznak egy, két, vagy hárompontos felfüggesztést is. A kezelt pácienst a nyakánál, (1) vagy a hónalja alatt (2) vagy mindkettő testrészénél (3) fogva függesztik fel. A bokájára vagy a derekára pedig 2-3-5 kg-os súlyokat akasztanak.

A kezelés teljesen fájdalommentes, a gyógyvíz felhajtó ereje pedig segít még jobban ellazulni. A súlyfürdő hatékony felhasználása a porckorongsérv, egyéb gerinckopások, reuma esetében már bizonyított, izomgörcsök oldásában szalag és izom zsugorodások mérséklésében is kifejezetten segítségünkre lehet.

Ellenjavallott rosszindulatú daganatos betegségek, szív és érrendszeri panaszok, láz és a fertőző betegségek, heveny mozgásszervi megbetegedések, akut ízületi vagy ideggyulladás, csigolyaelcsúszás esetén.

Súlyfürdő árak (OEP által támogatott)

Hévíz súlyfürdő ár 800 Ft, Sárváron 400 Ft, (kiemelt időszakban 600 Ft), Bükfürdő 500 Ft, Széchenyi gyógyfürdőben 1000 Ft, Gellért fürdő 1200 Ft, Zalakaros 550 Ft, Gunaras fürdő 120 Ft, Cserkeszőlői Gyógyfürdő 400 Ft.

A kezelés időtartama 20 perc, kizárólag orvos utasítására vehető igénybe. OEP által támogatott kezelési forma, ami annyit jelent, hogy az orvos által felírt kezelésért a betegnek egy önrészt kell fizetnie. Jó tudni, hogy az OEP által támogatott kezeléseket kiegészítendő utazási utalvány is igényelhető.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: