Tangentor

Nézzük mit is jelent, mire való a tangentor, a víz alatti vízsugármasszázs.

tangentor

tangentor gyógykádban alkalmazott gyógyvizes, víz alatti vízsugármasszázs. A kúra egy speciális kádban történik, a szakorvos által meghatározott testrészeket kezelve, kezdetben gyengébb, majd fokozatosan erősödő vízsugárral. A tangentor különlegessége, hogy a kádat általában kellemes 35-36 fokos gyógyvízzel töltik fel, ezzel is elősegítve az izmok ellazulását. Mozgásszervi panaszok, idegrendszeri problémák, keringési zavarok esetén alkalmazzák, javítja a vérkeringést, csökkenti az izmok merevségét.

A vízsugár erőssége a tangentor készülék által 0,5 és 2 atmoszféra között változtatható. Természetesen az érzet aszerint is változik, milyen messzire tartják az éppen kezelt testrésztől és azzal egész pontosan milyen mozdulatokat írnak le. A 20-30 perces terápia során kezdetben kisebb nyomással dolgoznak, majd haladnak az egyre erősödő vízsugár felé.

A tangentor előnyei

A tangentoros kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést. Fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A nyirokrendszerre gyakorolt hatása miatt erősíti az immunrendszert. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, felfrissíti, lazítja az izmokat. A vízbe bocsájtott rezgések áthatják a kötőszöveteket, javítva azok rugalmasságát, így segítik a bőr megújulását. Fájdalomcsillapító hatással bír. Mindemellett a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük.

A masszázs tematikája alapján a test különböző pontjait kezelik, melyeket rendszerint orvos határoz meg. Ezek ellazításával, átmasszírozásával erősítik a folyadék áramlást.

A tangentor az OEP által támogatott kezelés, ezért a társadalombiztosítás az önrészen kívüli részt kifizeti az orvosi beutalóval érkező betegek számára. A tangentor kezelést általában a fürdők ritkán alkalmazzák egyedül, komplex csomag vásárlása esetén jelentős mértékű kedvezményt is érvényesíthetünk.

A kezelés nem javasolt magas vérnyomás, szívelégtelenség esetén. A terápia lehet egy kifejezett testrészre irányuló, vagy akár egész testes is. Stresszoldó és a lazító hatása miatt alkalmazzák nem beteg sportolókon is. Főként mozgásszervi panaszok, sérülések regenerációja esetén, egyes keringési zavaroknál és idegrendszeri betegségek bizonyos fajtáinál írhatja fel az orvos.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: