A szabály az szabály! Termáletikett a gyakorlatban.

Minden rendes gyerek kikerüli, elkerüli, de minimum kerüli a szabályokat, és ezzel – csendesen valljuk be – az ember felnőttként sincs másképp. Van néhány előírás, amit viszont szívesen tartunk be. Például ilyen a termáletikett legalapvetőbb szabálya is: Ne siess! Ne idegeskedj! Minek? Hát, másra sem kell az idő! Csak lazán, kényelmesen.

A termálfürdők, gyógyfürdők etikettje a termáletikett egy speciális, intim terep szereplőire íródott. Az egymás mellett félmeztelenül úszó, fürdőző, pihenni vágyókra. Nem véletlen, hogy talán sehol sem fontosabb az egymás iránti tolerancia, mint a fürdőkben.

A medencében lazító vendégek többsége általában nem ismerősei egymásnak, mégis egy olyan kisközösséget alkotnak, melyben minden egyén biztosítja a másik zavartalan és egészséges pihenéséhez szükséges higiéniát és viselkedést; beszéljünk akár az írott (házirend), akár az íratlan szabályok betartásáról.

Természetesen teljesen más “kávéház” egy normál hétköznapi termálozás, vagy egy, az európai vendégek körében is nagy népszerűségnek örvendő zenés éjszakai fürdőzés; a szabályok mégis hasonlóak.

Az évi 50 000 főt megmozgató SPArty, a budapesti fürdős bulik királya; mára a főváros egyik legnagyobb rendezvénysorozatává nőtte ki magát. A Lukács és Széchenyi fürdők történelmi falai között ugyan furcsának tűnhet az extra showelemekkel tarkított éjszakai fürdőzés őrület pulzáló euro technóval fűszerezett világa, mégis zömében külföldi vendégek nagy szerelme az 1994 óta regnáló rendezvény.

Az Árpa Attila által rendezett zseniális oktató-, reklámfilm, – melyben a hazánkba látogató hétvégi bulituristáknak igyekeznek pár jótanácsot adni -, egyfajta etikettje és egyben reklámja is a SPArty-nak. Nézzük, a termáletikett szerint mit lehet és mit nem…

Igyál eleget, de ne túl sokat. A medence előtt tisztálkodj. Szex nincs. Tilos a dohányzás, a verekedés, az ugrálás. A szabály az szabály, mégis a legfontosabb, hogy érezd jól magad! Let’s SPArty!

És még egy tipp:

Hogy egy kis termálvizet löttyintve mindennapjaidra, pár izgalmas és lazító, virtuális utazással kibírd a következő fürdős élményig: kövesd Facebook oldalunkat!

És szerintem ez is tetszene:

Lábmosó a fürdős EZ+AZ

olvastad már? Akkor csak lazíts! LAZÍTANI