Lazító gondolatok a Wellazine magazinnal

Mindannyian vágyunk egy MENEDÉKRE. Egy helyre, ahol a stresszes hétköznapok zöreje madár csicsergésre vált. Akár a termál medence harmóniája, ahol rendszerint megáll az idő, mégis a leghasznosabban telik.

Mennyivel jobb lenne az is, ha a mókuskerékből egyszer s mindenkorra kilépve az év 365 napját a wellnessben tölthetnénk! Bizony, a fürdők megnyugtató közege sokszor, már másnap tud hiányozni. (Persze pont mostanság jut kevesebb a termálozásból, amikor a leginkább szükségünk lenne rá.)

Gyere, lassítsunk együtt egy kicsit, találjunk addig is menedéket a papírra vetett szavak halmazából összeálló történetekben, legendákban! A Wellazine filozófiája szerint, pihenni csak igazi harmóniában lehet, ahol az ember le tudja dobni a mindennapi terheket. A tökéletes pillanat, ahogy a sorok között olvasva szárnyra kap a képzeleted, maga az elemi kikapcsolódás. (Valószínűleg már sejted, ebben a magazinban nem ismert emberek új diétáiról lesz szó.)

Gondoltad volna, hogy pont az ezeréves fürdőhagyomány ad választ a kérdéseidre?

Most, amikor éppen 2020 kihívásaira keressük a megnyugtató válaszokat, fürdőzésre, wellnessre kiéhezve, felértékelődik bennünk, ami előtte talán magától értetődő, természetes volt. Ez pedig a minőségi énidő. Az énidő, mely a frusztrált, minden elemében szétzilált mindennapok kontrasztjában egyre fontosabbá válik. Ebből a bizonyos minőségi énidőből most a termálfürdőinkben és fürdőkultúránkban találtunk egy komolyabb volument, melyet íziben és részleteiben eléd tárunk Wellazine magazinunkban.

Lesz itt szó a fürdőkultúra nagy alakjairól, legendáiról. Bemutatjuk az egészség praktikáit. Érdekes sztorikat, olvasmányokat. Mindemellett tanulunk pár lazító technikát is, útravalóul a nehezebb hétköznapokra.

Papírra vetettük a Wellazine életérzést, lapozz bele, éld át!

TUDTAD? Egy 2009-es kutatás szerint a képzelőerőre támaszkodó, papír alapú olvasás 68%-kal csökkenti a stressz szintedet, jócskán megelőzve a zenehallgatást vagy például egy könnyed sétát a parkban. A University of Sussex kutatási csoportjának alapítója és vezetője David Lewis, neuropszichológus szerint az effajta olvasás több mint figyelemelterelés, a képzelet aktivitása serkenti a kreativitást, amely arra ösztönzi az agyat, hogy belépjen ebbe a lényegében megváltozott tudatállapotba. 

Most pedig hunyd be a szemed és felejtsd el a napi dolgokat egy pillanatra! Idézz fel magadban egy fantasztikusan megnyugtató pillanatot: csend, nyugalom, szolid vízsustorgás és távolról beszűrődő beszédfoszlányok … a kellemesen meleg termálvíz könnyed hullámzással nyaldossa, lazítja izomrostról izomrostra fáradt tagjaidat, miközben inspiráló olvasnivalót tartasz a kezedben, a képzeleted pedig szárnyal, mint egy sasmadár, ahogy a puha, átázott talajról dobbantva, hatalmas szárnycsapásokkal emelkedik a levegőbe, egyre feljebb és feljebb. … Most már pihensz, talán először igazán. Gyere, nyisd ki a szemed és álmodj tovább velünk!

Ezt kapod a legújabb Wellazine magazintól

  • Idei lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk. A magyarság egy olyan sikertörténetével, amely bölcs múltjával, aktív jelenével, reményteljes jövőjével a pancsoló kislány nyugalmával és egyben romantikus izgalmával vitathatatlanul az ország szíve csücske.
  • képzelőerőt, kreativitást fejlesztő | interaktív, lazítást segítő feladatokkal | hasznos tippekkel teleírt, szórakoztató magazin: amivel akár néhány perc alatt felveheted a hatékony semmittevés ritmusát
  • tele nagy egyéniségekkel, sztorikkal, érdekességekkel: így végre tisztábban láthatod, miért is vagyunk mi magyarok ennyire büszkék a fürdőkultúránkra.

A tartalomból:

HASZNOS

Kontraktus
Csak lazán, kényelmesen
Amit a fürdőkről tudni érdemes
10 dolog a strandtáskába
Mikor tilos a gyógyvizes medence?
Fürdős személyiségteszt
Ajánlások Covid-19 alatt/után

KÖRKÉP

Gyulai Várfürdő
Hagymatikum
Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
Bükfürdő Thermal & Spa
Hungarospa
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

PIONÍR

A súlyfürdő atyja
Eötvös Loránd torziós ingája
A szegények gyógyítója

FÜRDŐKULTÚRA

Savanyú víz, édes élet
Termáletikett
Miniszterek gatyában
Kis történetek a strandról
80 év alatt a medencék körül

KITEKINTŐ

Velünk született boldogság
A meztelen közösség
A kék lagúna titkai

EGÉSZSÉG

A japán vízkúra csodálatos ereje
Otthoni wellnesspraktikák
Sóterápia házilag
Váltófürdő vagy váltózuhany
Önmasszázs a japán DO IN
Olvassuk magunkat szupererőssé

SZTORI

Nelly üdülése
A bikiniboom
Fenegyerek a vízben

WELLAZINE MAGAZIN 2020

A Wellazine olvasóival közös bennünk, hogy szeretjük a lazító gondolatokat, az olvasást és a fürdőzést is rituáléként űzzük, a pihenés számunkra maga a színtiszta művészet. Wellazine magazinunk 2020-as lapszámában többek között érdekes praktikákkal, egészségmegőrzéssel és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

A magazin ára: 1250 helyett 890 Ft

Hol kapható? A magazin a Lapker InMedio / Relay hálózatában, valamint a Wellazine webshop mellett digitális formában a dimag.hu és a digitalstand.hu oldalakon is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.