Wellness

Nézzük mit is jelent, mire való, kinek ajánljuk a wellness kezeléseket.

wellness

wellness kifejezés az 1950-es években született meg Dr. Halbert L. Dunn által, aki a wellbeing és a fitness szavakat gyúrta össze a testi lelki egészségre utalva. Maga a szó nem csupán egy kikapcsolódási formát, sokkal inkább életmódot takar. Érezd jól magad és legyél egészséges!

A wellness életérzése természetesen nem a szóval született. Maga az irányvonal, a cél, miszerint a betegségek megelőzésére, kiegyensúlyozott, egészséges életre való tudatos törekvés már az emberiség megjelenése óta létező igény. A fejlődés, mind fizikai, mind szellemi vonalon is a wellness alkotta életmód program része.

A wellness iránti igény felerősödését rohanó világunk problémái adják. És erősítették fel az utóbbi évtizedekben. A modern életvitel, ahol a munkahelyi célok sokszor a sorrend elejére kerülnek, háttérbe szorítva ezzel egy sor sokkal fontosabb dolgot, mint például a család, vagy önmagunk.

Nehéz helytállni a mókuskerékből kitekintve rohanó világunk elsuhanó darabjaira. Nem csoda, ha bele is szédülünk és a szív és érrendszeri betegségek aratnak a legnépszerűbb elhalálozási okok között. De most itt van nekünk a wellness, nem csak fizikailag, de a társadalom által elfogadott trendként, használjuk ki önmagunk felfedezésére; fejlődjünk, gyógyuljunk, tanuljunk!

Magyarország jó adottságokkal rendelkezik

Hazánk szerencsére rendkívül jó adottságokkal rendelkezik a gyógyszolgáltatások sokszínűségében, felhasználhatóságában. A termálforrások számában a világon csak pár ország előz meg minket, de ilyen összetételben, magas forrás hőmérséklettel és ásványanyag tartalommal csak itt, Magyarországon találunk fürdőket. A világon egyedülálló Hévízi Tófürdő, mely a világ legnagyobb gyógyhatással rendelkező, természetes melegvizű gyógytava egy igazi égköve a magyar termál kincsnek.

A természetes adottságokon túl a magyar fürdőkultúra is jelentős hozzáadott értékkel rendelkezik. Az épített környezet, wellness szolgáltatások minősége, a szakma meghatározó arcai több szabadalommal, találmánnyal, odafigyeléssel, vendégszeretettel és minőségi munkával veteti magát észre. Ezek alapján elmondható, hogy a magyarok fontosnak tartják a természetes vizek felhasználását, erre kifejezetten átgondolt országstratégia is épül.

A wellness nem időszakos, az év minden periódusában megfelelő mennyiségű és minőségű szolgáltatás közül választhatunk. A nyári időszakon kívül talán még jobban érdemesebb igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat, hiszen amikor az elemek feltöltésre szorulnak jobban esik a tudatos pihenés, kényeztetés. A stresszes időszakokban nagyobb szükségünk is van a lelki feltöltődésre.

A családok és a közösségek életében is formáló erővé váltak a wellness alkalmak, talán ezért is olyan népszerű, hogy sokan az ünnepi stresszt is wellnessre cserélik karácsonykor, húsvétkor stb.

És szerintem ezek is tetszeni fognak: