Zalakarosi fürdő – A hét fürdője

Zalakarosi fürdő érdekességek

A hullámok kellemesen masszírozó habjain tanulhat csak igazán az ember az öröm megéléséről, ahogy ezen tűnődöm itt a Zalakarosi fürdő medencéjében, egy egyébként teljesen felismerhetetlen nyelvet beszélő négytagú család mosolyogva lovagolja meg azokat előttem csupán pár méterre. Az jut az eszembe, hogy a mosoly, a kacagás, az önfeledt sikítozás bizony egyfajta nemzetközi jelzése, félreérthetetlen bizonyítéka annak, hogy ez egy tuti kis hely.

Ez már igaz, a Zalakarosi fürdő hullámfürdője nyáron igazi örömforrás, a család apraja és nagyja is remekül szórakozik itt. Ha éppen a víz csendes sokszor egy guruló JBL-el, (hangfallal) közlekedő hölgy mozgatja át a medence közönségét, némi testmozgással, tánccal dobva fel a pancsolás pillanatait. De igaz ez az egész Zalakarosi fürdőre is, itt mindenki megtalálja a magának való szórakozást, 1-111 éves korig „saját”, kedvenc medencéje, csúszdája van minden korosztálynak.

Közben a jól szórakozó kis család legifjabb, talán 3 év körüli tagja veszi észre magát a napszemüvegem tükör felületű lencséjén, melynek erőteljesen hangot is ad. Elsőre elgondolkoztam, egyrészt azóta sem tudom, milyen nyelven szólt hozzám, másrészt mégis csak furcsa ez a közvetlen megszólítás, persze tudjuk, hogy ebben a korban ez nem annyira meglepő. Az anyuka az ujjával a napszemüvegemre mutat, miközben kacag magában, így már nekem is összeállt a kép. Jót „beszélgettünk”, úgy, hogy egy szót sem értettünk egymás nyelvéből, így megy ez itt Zalakaroson, a nyelv már másodlagos, ha az ember kacagni, mosolyogni, örömködni jön. Csak jöjjön-jöjjön, mert ide tényleg érdemes!

Zalakarosi fürdő csúszda

7 érv, ami miatt el kel látogatnod Zalakarosra

 • mert itt a család apraja nagyja megtalálja a kedvenc időtöltését,
 • mert a zalakarosi gyógyvíz európai szinten is különleges összetétellel és gyógyhatással rendelkezik,
 • a fürdő 20 medencéje már önmagában is széles spektrumban kínál magas szintű fürdőlehetőségeket,
 • a környék rengeteg izgalmas látnivalóval rendelkezik, elég, ha csak a szomszédban található Kis-Balatonra gondolunk,
 • május 1-től szeptember 30-ig nyitva tartó kültéri strandja a családok kedvence, hullámfürdő, óriás csúszdák, csobogók, mászóka, masszázs várja a kalandvágyókat,
 • több minőségi szálloda található Zalakaroson,
 • minden évben több mint 650 ezer ember nem hagyja ki, miért pont te tennéd…

Zalakarosi fürdő a családok fürdője

A Zalakarosi fürdő régi kedvence a termálfürdőkbe járó közönségnek, könnyű megközelíthetősége (M7) mellett olyan komplex szolgáltatásokat vehet igénybe az ide érkező fürdővendég, mint csak kevés helyen az országban. A zalakarosi gyógyvíz európai szinten is kuriózumnak számító ékköve hazánknak, összetétele és gyógyhatása, a benne egyformán magas koncentrációban található jód, bróm, kén és fluor ásványoknak köszönhetően különleges. A víz használatával a gyógyászatban kitűnő eredményeket ért el a Zalakarosi Fürdő, a különböző bőrbetegségek, emésztőszervi megbetegedések, idegrendszeri panaszok, gerinc és egyéb mozgásszervi problémák kezelésében, regenerációban. A gyógyvíz erős gyógyhatással rendelkezik, összes oldott ásványianyag-tartalma literenként 4500 mg. 

Bízd rá magad a víz éltető, frissítő erejére

Ez az a hely, ahol a család minden tagja jól érzi magát, mindenki megtalálja a maga kedvenc programját és élvezheti a pancsolás örömeit! Az élményfürdőben nem csak beltéri, hanem télen is kellemes hőmérsékletű kültéri medence is várja az ide látogató vízkedvelőket. Mindenki nyugodtan rábízhatja magát a minden irányból feltörő vízsugarakra és megtapasztalhatja a víz éltető, frissítő erejét. A több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújt, ahol a wellness életérzés garantált. A felejthetetlen élményekről vízi attrakciók sokasága gondoskodik: vadvízi sodrás, vízernyő, álló-, ülő- és fekvő vízi masszázs, nyakzuhany, pezsgőfürdő.

Zalakarosi gyógyvíz

Checklist: 7 dolog, amit ne hagyj otthon, ha Zalakarosra látogatsz

 • olvasnivaló, kedvenc könyv, magazin, rejtvényújság, mind segít a megfelelő ‘relax’ állapot elérésében
 • nyáron: naptej, kalap
 • strandpléd, amire rá tudunk feküdni
 • labda, frizbi
 • megfelelő mennyiségű folyadék
 • zacskót a vizes ruháknak, amit minden fürdőzéshez magunkkal viszünk, de gyakran elfelejtjük
 • Wellazine magazin a “relax” pillanatokért 😉

A Zalakarosi fürdőben a legnagyobb adrenalin források, óriáscsúszdák, hullám medence, sportolási, mozgási lehetőségek mellett, jól megfér a lazítás, csendes elvonulással kecsegtető relax élménye is. Úgy tapasztaltam, a kettő közönsége viszonylag kis közös halmazt tudhat magáénak, de azért én kipróbáltam egy színes kombinációt a felkínált csokorból.

Az óriáscsúszdák tényleg nagyon jó adrenalin források, fantasztikusan felpörgetnek, a hullám medence igazi örömforrás. Az adrenalin bomba és egy kis levezető mozgás, labdázás után a termál medence kellemes melegében találom magam. Édes lazítás a pörgős délelőtt után. Ajánlom is mindenkinek ezt a sorrendet, mert nagyon jól felpörget, majd utána pedig kellemesen ellazít. Ha jól átgondoljuk ez a wellness lényege. Mi másra is vágyhatnánk ebben a zalai kisvárosban, ahol mindenki fantasztikusan érzi magát… Például levezetésként hazafelé egy kis erdei sétát egy finom vacsorával a Kilátó borozóban.

Látnivalók

7 dolog, amit feltétlenül próbálj ki, ha Zalakaroson jársz

 • egy fürdés utáni sétát a zalakarosi kilátó melletti parkerdőben a Csiga-túra tanösvényen,
 • ha van merszed, próbáld ki az óriáscsúszdákat,
 • tégy egy sétát a termál tó körül,
 • nyáron a hullámmedence adja a legjobb pillanatokat,
 • a zalakarosi gyógyvizet, mely igazi kuriózum,
 • a dödöllét az étteremben,
 • a Kis-Balaton madárleseit.

Szeretnél még több különleges dolgot megtudni a Zalakarosi fürdőről? Íme 7 érdekesség, amit még a bennfentesek sem ismernek mind. Gyere el Zalakarosra (Belépőjegy árak) és próbáld ki a gyógyvíz jótékony hatását, vagy látogasd meg a környék nevezetességeit!

Hogy egy kis termálvizet löttyintve mindennapjaidra, pár izgalmas és lazító, virtuális utazással kibírd a következő fürdős élményig, kövesd Facebook oldalunkat!

Megjelent a legújabb Wellazine magazin!

Egy magazin azoknak, akik szeretik a lazító gondolatokat, akik az olvasást és a fürdőzést rituáléként űzik és akiknek a pihenés maga a színtiszta művészet. Wellazine, a lazítás eleganciája – őszi lapszámunkban többek között saját magunkkal és a fürdővilág legendáival foglalkozunk.

Lapozz bele:

Ha igazi, kézzel fogható élményre vágysz vásárolj magadnak egy lapszámot: Wellazine magazin 2020 ŐSZ | 1250 Ft

És szerintem ezek is tetszeni fognak: